Gilera DNA 50

Gilera DNA 50

Olajtartály-folyás

2020. június 14. - vermes tibi2

Azt vettem észre, hogy a blokk/karburátor fölötti műanyag burkolaton néha megjelenik egy-egy csepp olaj. Idővel egyre gyakrabban láttam ott olajcseppeket, tehát nem lehetett tovább halogatni: szétszedtem a gépet, hogy megkeressem a hiba okát.

Azt, hogy "szétszedtem a gépet", sajnos szó szerit kell érteni. Míg a szocialista kismotoroknál mindenhez rögtön, könnyen hozzá lehet férni, addig az ilyen modern gépeknél (pontosan nem lehet tudni, de 2006-os vagy 2008-as a DNA) mindenért szét kell szedni a fél motort. Az olajtartály az ülés alatt van:

dscn3512.JPG

Innen megy egy cső a blokkba, ahol az olajszivattyú van.

dscn3514.JPG

Ahhoz, hogy az olajtartályt kivegyük a helyéről, szabaddá kell tenni az olajcső másik végét - vagyis le kell szerelnünk a blokk deknijét.

dscn3538.JPG

dscn3539.JPG

Meg le kell venni néhány burkolat elemet, ülést, stb.

dscn3540.JPG

És így jutunk el idáig:

dscn3537.JPG

Az olajtartály aljában van egy szűrő rész a kivezetésnél. Ezt egy bilinccsel lehet a helyére rögzíteni, de ez valahogy már nem rögzített rendesen, tovább húzni sem lehetett, úgyhogy jobb megoldást nem tudván kitalálni, pillanatragasztóval beragasztottam a helyére.

Utána egy-két óra alatt visszaszereltem minden leszerelt alkatrészt és már kész is!

A bejegyzés trackback címe:

https://vermesgileradna.blog.hu/api/trackback/id/tr615808910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása